Medicul Valeria Herdea: Cum facem diferența între răceală și gripă, ce tratăm și ce nu tratăm cu antibiotice

Suntem în plin sezon de gripă, zeci de oameni au murit deja din cauza bolii.

Cum facem diferența între răceală și gripă, ce tratăm și ce nu tratăm cu antibiotice, cât de periculoase sunt de fapt medicamentele luate după ureche, de ce să ne vaccinăm și care sunt cele mai mari mituri legate de vaccinare.

Medicul Valeria Herdea vorbește despre toate acestea, joi, la ANTENA3.RO LIVE cu Maria Coman.

Valeria Herdea: „Evoluția gripei poate să meargă spre complicații pulmonare, chiar cerebrale”

Când trebuie să mergem la medic?

Nu utilizați produse pe bază de aspirină. Există foarte mulți pacienți care au probleme tiroidiene și aceste produse pot provoca dureri de cap, amețeli și altele.

Mare atenție! Dacă în două, trei zile nu ați obținut rezultate cu tratamentele clasice – primul sfat este să vă adresați medicului de familie și să solicitați sfaturi de la acesta!

E important să apelăm la un sfat medical și este recomandat să nu folosim antibiotice în cazul unor viroze, spune Valeria Herdea.

Nu putem abuza de antibiotice pentru că riscul de a ne face rău este foarte mare

Dr. Valeria Herdea, medic primar pediatru, medic de familie, explică de ce.

Sunt medici care prescriu analize înainte de antibiotice. Prescrierea antibioticelor se face conform ghidurilor și protocoalelor internaționale.

Dacă ai un copil sub un an care are febră și stare generală proastă îi poți prescrie un antibiotic, dar trebuie recoltate analize.

Până vin rezultatele de foarte multe ori se întâmplă ca starea lui să se agraveze și să se introducă un antibiotic de spectru larg.

Este nevoie de atenție în ceea ce privește doza!

Loading...