Beneficiile vinului rosu pentru sanatatea noastra

Se vorbeste des că e bine să bei un pahar de vin roșu pe zi, însă nimeni nu știe să-ți spună mai exact de ce. Este un „leac“ plăcut, prin urmare nici nu-și mai bate capul cineva să întrebe.

Vinul a fost un obiect de studiu ştiinţific destul de popular în ultimele decenii, mai ales după ce în compoziţia lui a fost izolat resveratrolul, un antioxidant foarte puternic, care poate face minuni pentru imunitatea noastră. Unde mai pui ca antioxidanţii sunt la modă, iar asocierea lor cu alimentele cele mai comune este întotdeauna o temă de discuţie interesantă.

1 Vinul roşu conţine melatonină, un antioxidant care ajută la reglarea ceasului biologic. Studiile au demonstrat că un pahar de vin roşu băut înainte de culcare te ajută să adormi mult mai uşor. Soiurile bogate în melatonină sunt Cabernet Sauvignon, Merlot sau Sangiovese.

2 Consumul excesiv de alcool este interzis mai ales persoanelor hipertenisive. Însă vinul roşu consumat cu socoteală (nu mai mult de 300 ml în timpul mesei) ajută la scăderea tensiunii arteriale. În plus, alţi doi compuşi ai vinului, flavonoidele şi saponinele, ajută la prevenirea câtorva dintre cele mai comune afecţiuni ale inimii.

3 Nu întâmplător companiile de cosmetice îşi asociază mai nou produsele cu vinul roşu. Este vorba, din nou, despre antioxidanţii pe care îi găseşti în acest aliment, care s-au dovedit benefici şi pentru sănătatea tenului. Conform studiilor, resveratrolul are reale proprietăţi antiîmbătrânire, prin urmare el este cel mai adesea pomenit în reclamele pentru cremele care au rolul de a păstra prospeţimea tenului.

4 Tot resveratrolul este foarte des pomenit în discuţiile despre un viitor medicament pentru prevenirea obezităţii. Studiile confirmă faptul că acest antioxidant inhibă înmulţirea celulelor bolnave în general şi, mai mult, contribuie la creşterea colesterolului bun (HDL).

5 Polifenolii aflaţi în vinul roşu contribuie la menţinerea sănătăţii vaselor de sânge favorizând crearea oxidului nitric, o substanţă chimică cu rol de relaxare pentru ţesuturi, care joaca un rol foarte important în reglarea tonusului vascular.

Loading...